ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Home / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοτικό Σχολείο – Γνώση και Δημιουργία

Πουρνάρι Πυλαίας, Θεσσαλονίκη

ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Για το δημοτικό σχολείο γίνεται εφαρμογή της Μοντεσσοριανής μεθόδου στο Πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας. Έτσι η γνώση δεν αποκτάται αποκλειστικά με την ανάγνωση ενός βιβλίου αλλά βιώνεται, γίνεται μια προσωπική κατάκτηση του κάθε μαθητή. To περιβάλλον του σχολείου παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία του παιδιού. Το σχολείο μας βρίσκεται στο Πουρνάρι Πυλαίας, στην Θεσσαλονίκη, σε έναν ήσυχο και καταπράσινο χώρο, σε ένα φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Το κάθε παιδί, μακριά από αποσπάσεις της προσοχής της πόλης, μπορεί και συγκεντρώνεται καλύτερα και καλύπτει τις συναισθηματικές ανάγκες του. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της ανάγκης του κάθε παιδιού για μάθηση αλλά παράλληλα να δίνουμε ερεθίσματα για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας του.

Μάθηση

Η μάθηση γίνεται με ελεύθερη επιλογή ασχολιών από τα παιδιά, μέσα στο επιστημονικά οργανωμένο περιβάλλον του σχολείου, όπου υπάρχει πλούσιο παιδαγωγικό υλικό πνευματικής ανάπτυξης, γι αυτό και δε χρειάζεται μελέτη στο σπίτι.

Ομαδικές Εργασίες

Οι ομαδικές εργασίες και η ελευθερία των παιδιών να συνεργαστούν ήρεμα μέσα στην τάξη, όταν εκείνα το θελήσουν, καλλιεργεί την κοινωνικότητά τους. Τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες της μικρής κοινωνίας της τάξης σ΄ένα κλίμα δημοκρατικό.

Σχολείο

Το σχολείο σέβεται την ατομικότητα κάθε παιδιού και συνεπώς η αγωγή είναι συνήθως εξατομικευμένη, για να ακολουθείται ο προσωπικός ρυθμός του κάθε παιδιού και να λαμβάνονται υπόψιν οι ανάγκες,οι δεξιότητες και οι ιδιαιτερότητές του.

Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση δε γίνεται με βαθμούς, συγκρίσεις και επαίνους. Τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να αγαπούν τη μάθηση και την εργασία. Η εσωτερική ικανοποίηση για κάθε νέα κατάκτηση αποτελεί κίνητρο για μάθηση. Το μοντεσσοριανό σχολείο είναι ένα σχολείο περιβάλλοντος. Προετοιμάζει το παιδί για την κοινωνία, για τη ζωή και δεν ενδιαφέρεται για τη στείρα μάθηση ούτε για την αποστήθιση. Καλλιεργεί την κριτική σκέψη και τη βαθιά κατανόηση των εννοιών.

Ψυχολογικό Κλίμα

Το κλίμα ψυχικής ηρεμίας και αποδοχής, που επικρατεί στο σχολείο μας, βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τον ψυχικό και πνευματικό τους κόσμο. Το παιδί, σ’ένα επιστημονικά οργανωμένο περιβάλλον, με τη βοήθεια του παιδαγωγικού υλικού πνευματικής ανάπτυξης, με ελεύθερη επιλογή ασχολιών και εξατομικευμένη αγωγή εργάζεται, δημιουργεί, ικανοποιείται εσωτερικά και χαίρεται! Τι καλύτερο από χαρούμενα προσωπάκια, που στενοχωριούνται όταν κλείνει το σχολείο για διακοπές!!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

  • αγγλικά

  • γυμναστική

  • υπολογιστές

  • εικαστικά, ζωγραφική

  • φιλαναγνωσία (λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης)

  • σχολή γονέων

  • παράλληλα γίνονται δράσεις μαγειρικής, κηπουρικής, σκάκι

0 τμ ιδιόκτητες εγκαταστάσεις
0 τμ κήπος
0 χρόνια εμπειρίας