Κήπος / Ζωάκια

Home / Κήπος / Ζωάκια

Κήπος / Ζωάκια

“Η φύση αποτελεί δάσκαλο για το παιδί” σύμφωνα με την Μ.Μοντεσσόρι και μαζί με την άσκηση και τη μάθηση είναι το τρίτο βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως είπε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης.
Η φύση είναι σε θέση να συγκινήσει ή να ξυπνήσει κρυμμένα συναισθήματα στο παιδί αλλά και στον ενήλικα. Ο σκοπός του σχολείου είναι να δώσει στο παιδί ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μέσα από δραστηριότητες και κίνητρα για να ενεργοποιηθεί στη φύση. Ο σχεδιασμός του κήπου πρέπει να ανταποκρίνεται στις εσωτερικές ανάγκες ενός παιδιού και να δίνει δυνατότητες για δράσεις και παρατηρήσεις με βιωματικό τρόπο.

Το σχολείο διαθέτει δυο στρέμματα όπου τα παιδιά φυτεύουν,καλλιεργούν ,ποτίζουν, μαζεύουν φύλλα,δημιουργούν μικρούς λαχανόκηπους και καλλωπιστικά παρτέρια ενώ παράλληλα αποκτούν οικολογική συνείδηση. Επίσης έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν και να φροντίσουν τα ζωάκια ,που βρίσκονται σε μικρά σπιτάκια, στο μικρό ζωολογικό μας κήπο! Κουνελάκια, κότες και η λιμνούλα με τα παπάκια. Μπορούν με βιωματικό τρόπο να μάθουν πολλά χρήσιμα πράγματα για τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου και να κάνουν πολλές δράσεις στον κήπο.

Επίσης υπάρχουν δυο μικρές παιδικές χαρές με μονόζυγα και παιχνίδια, χώρος για πικ-νικ και όργανα για αθλητικές δραστηριότητες.

0 τμ ιδιόκτητες εγκαταστάσεις
0 τμ κήπος
0 χρόνια εμπειρίας